BUY AND COLLECT TOUR 2022

AJP MODELS & RATES

AJP BUY AND COLLECT TOUR 2022

Har du drömt om att äga en Unicorn?
Vill du träffa de som designat och tillverkat din motorcykel?
Vill du köra små grusvägar över Pyrenéerna på en ny AJP?

En exklusiv köpupplevelse för 12 personer

Beställ din motorcykel i Sverige – hämta den på fabriken i Portugal.

Nummerskylten har du med hemifrån och hojen är registrerad och försäkrad i Sverige innan avfärd.
Efter besök i AJP fabriken i Lousada och handskak med de som skruvat ihop din motorcykel, får du en guidad tur till Barcelona där vi förbereder hojarna för hemtransport.

Pris för resa: 19 913kr inkl, moms
Datum: 10-23 April 2022

Ingår i resan

  • Hotell och frukost alla dagar (boende i dubbelrum, enkelrum kan köpas till)
  • Välkomst-middag och genomgång första kvällen
  • Lunch alla kördagar
  • Guidat besök på fabriken
  • Guidning alla dagar
  • 4 kvällars Utbildning/Genomgång av bl.a. Navigation med Android (Tablet på PR7), utrustning vid turer, ruttplanering samt praktiskt serviceförfarande för din AJP
  • Enduristan ToolPack med verktyg anpassade för din nya AJP
  • Första hjälpen kit att fästa på hojen
  • Servicekit 100 mila service

Intro

Har du drömt om att äga en Unicorn? Vill du träffa de som designat och tillverkat din motorcykel? Låter 230-260mil över Pyrenéerna som en bra idé? Det räcker om du svarar JA på 2 av frågorna för att läsa vidare.

Resan kom till när jag själv fick idén att köpa en splitter ny AJP PR7, The TET-Unicorn, hämta ut den direkt från fabriken i Portugal och köra hem via Trans European Trail. När jag berättade om min idé var det flera som ville åka med men få hade tiden det skulle ta att köra alla 900 mil. Jag tänkte om och skapade en lugn men strapatsfull tur på 12 kördagar genom några av de vackraste partierna i södra Europa. Det blir en resa full av upplevelser.

Vi färdas genom pittoreska byar, över otalet berg och med fantastiska vyer man bara sett på andras YouTube klipp. Varje dag kommer vi fram i tid för att justera något på hojen eller sig själv. Man hinner ta en promenad och kika på omgivningen, äta en god middag på en lokal Tapas restaurang och lägga sig i tid för att vara pigg nästa kördag. Vi håller ett säkert men roligt tempo som tillåter tid för bilder och videos som får polarna därhemma att ångra de inte åkte med.

Det här blir ett äventyr man aldrig glömmer!

För vem

Resan är avsedd för alla nyblivna AJP ägare oavsett ålder, kön eller teknisk kunskap. Vi ställer dock ett krav på att man skall känna sig trygg på grusvägar och ha erfarenhet av ojämn terräng.

För det mesta kör vi på släta underlag men delar av rutten går på dåliga och steniga grusvägar i sluttning och i undantagsfall stigar, traktorspår och genom vatten. Är det en blöt vår är vattendragen högre och underlaget halare. Det finns förstås möjlighet att ta en enklare väg och möta upp gruppen längre fram för de som vill. Man kör i så fall utan guide. AJP PR7 har utmärkt navigering i sin 8″ Tablet så att välja en egen väg kommer inte vara några problem.

Vi har begränsat antalet deltagare till 12 ekipage.

Resan & utbildningar

Erbjudandet riktar sig till 12 nya AJP ägare.

Syftet med resan är inte bara att få en upplevelse för livet utan även en ökad kunskap om AJP och din nya motorcykel. För några blir det en introduktion till egna kommande resor och för andra en utveckling av färdigheterna att planera ett äventyr på hoj.

På vägen hålls utbildningar för att få ut det mesta av din nya motorcykel. Redan andra dagen har vi en fördjupad genomgång av Androidplattan på AJP PR7. En annan kväll går vi igenom vad man skall tänka på när man ruttar och planerar en resa. En kväll tar vi upp vilka verktyg och reservdelar man bör ta med sig vid olika typer av resor och i den fjärde genomgången behandlar vi tillbehör och allmänna tips och trix för att få ut det mesta av sin resa.

Utbildningarna varierar mellan 30-90 minuter.

Deadline och Betalning

Max 12 deltagare. När antalet är nått stänger anmälan.

Senast 23 januari måste intresseanmälan samt order för motorcykel skickats in. Anmälningsformulär finner ni längst ner på sidan.

28 januari skall bindande delbetalning för både MC och resa vara på kontot. För tex AJP PR7 + Resa är delbetalningen 19 413kr.

Vid finansiering kräver Wasa en delbetalning på 20% av motorcykeln vilket betyder ca 25000kr den 28/1. Se separat prislista för AJP motorcyklarna här.

Full betalning för MC och resa skall vara oss tillhanda 18 mars 2022. Betalning sker via faktura eller finansiering genom Wasa Kredit. Vi kan självklart fakturera företag för både resa och motorcykel om så önskas.

Information om MC köp hittar ni under Köpinformation.

Väder

Vädret i norra Spanien är behagligt från mitten av april. Temperaturen dagtid ligger på behagliga 14-20℃ medan nätterna är svala. Uppe i bergen kan det gå en bit under 10℃ och vindarna gör att det är skönt att dra över en tunn jacka. Idealisk körtemperatur med andra ord.

MC kör över Andorra
mc vyer
InTo andorra with mc

Rutten

Vi letar oss upp över Spanska gränsen och tar oss på grus och traktorvägar över bergen österut. Några mil leder oss rakt igenom furstendömet Andorra och huvudstaden Andorra la Vella. Vi skall försöka stanna till och se om det gamla skatteparadiset har något att erbjuda innan vi far vidare.

Delar av rutten är populär och vi kommer med största sannolikhet möta likasinnade på vägen. Ett av spåren jag gjort tar oss bakvägen på stigar över bergen från Andorra la Vella till den berömda VW Typ1 bussen på 2575 möh. Vissa partier har 25% lutning och det är osäkert om vi kommer upp. Det är bara ett par mil runt så behöver vi vända är det inte hela världen. Appropå vända så finns det allternativet förstås på flera ställen.

Är det av någon anledning inte lämpligt att köra enligt spåret ruttar vi om och tar en annan väg. Jag ensam tar beslutet om hela gruppen skall ta en annan väg. Om någon eller några känner sig osäker inför ett parti som gruppen väljer att passera ser vi tillsammans ut en alternativ färdväg och bestämmer en mötesplats. Ingen skall tvingas köra över sin egen förmåga samtidigt som de med större erfarenhet också skall få sina utmaningar.

MC tour 2021

Beroende på gruppens storlek och förarnas erfarenhet varieras ruttens längd och svårighet. Därav 230-260 mil. Den färdiga rutten fastställs efter sista anmälningstid passerat.

Boende

Spåren går sällan genom stora städer men passerar ofta genom genuina små byar. Det finns gott om mindre, enklare hotell, ofta med egen restaurang och bra möjligheter att parkera motorcyklarna säkert.

Hotellen har inte alltid så många rum så i vissa fall kommer vi hyra hela hotellet. Vi måste därför vara ute i god tid med bokningarna. Ett krav från vår sida är en rejäl frukost och rena och fräscha rum. Vi bokar det finaste vi hittar utan att behöva avvika så långt från spåret. I priset ingår del i dubbelrum. Enkelrum erbjuds till en extra kostnad i mån av plats.

Campingutrustningen lämnar vi hemma för att spara plats och vikt i packningen.

Färdigheter

watercrossing

De svåraste partierna består i branta backar där smältvattnet härjat och gjort djupa fåror i de slingrande grusvägarna. Vi kommer även passera genom mindre bäckar och vattendrag med varierande djup och strömning.

Vi kör ganska tidigt på säsongen och på topparna ligger sannolikt snön kvar. På samma dag kan vi passera flera berg och dalar med tusentals meter i höjdskillnad. Det blir inte många horisontella partier. De högsta topparna når över 2700 meter och det är stora temperaturskillnader. Höjdrädda kommer bli utmanade.

Hojarna klarar alla passager galant bara föraren litar på sin utrustning och har hyfsad erfarenhet. I de svåraste partierna hjälps vi åt eller delar på oss. Det finns alltid en snabbare väg runt. Alla kör med eget ansvar och ingen skall köra över sin förmåga.

Väskor

AJP Nordic är återförsäljare för Enduristan. Alla anmälda får ett unikt erbjudande på väskor anpassade för just er AJP modell.

Enduristans väskor sitter tight och stadigt och rymmer allt ni behöver. De är lätta att montera av så man enkelt kan ta in sitt bagage när man kommit fram. Väskor kan ingå i finansieringen av motorcykeln för de som önskar.

tornado duffelväskor
tillbehör ajp motorcykel

Köpa motorcykel till resan

Att köpa motorcykeln som skall hämtas i Portugal sker enligt vanliga rutiner. Enda undantaget är att fabriken gör hojen leveransklar och full betalning måste ske ca 3v innan leverans. Den tidigare betalningen är för att ge er och transportstyrelsen en extra vecka till registrering och försäkring. Det vore ju lite snöpligt om nummerskylten inte hann komma i posten innan avresa.

ANMÄLAN – AJP Buy and Collect Tour

Fyll i dina uppgifter senast 23/1 2022 för att anmäla dig. Vi tar vidare kontakt gällande beställning av motorcykel och betalning.

Anmälan är nu stängd!